پشت‌پرده عجیب تخفیف‌های شگفت‌انگیز مکمل‌ها در داروخانه‌‌ها صرف ۷ درصد از تولید ناخالص داخلی برای جبران خسارت تصادفات جاده‌ای چهار مسیر اصلی در مشهد بر اثر سیلاب همچنان مسدود است (۲۶ اردیبهشت) افزایش تعداد فوتی‌های سیل مشهد به ۴ نفر (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۳) | تداوم بارش‌های رگباری تا دوشنبه + فیلم سیل در مشهد | تعداد جانباختگان مشهد به ۵ نفر رسید (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) کم‌خونی یکی از بیماری‌های شایع در کودکان اهدای اعضای نوجوان مرگ‌مغزی در مشهد، نجات‌بخش زندگی ۷ بیمار شد (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) ویدئو | لحظه پیداکردن دو جان‌باخته سیلاب در پل انقلاب مشهد فوت دو شهروند در سیلاب میدان انقلاب مشهد (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) + فیلم اورژانس مشهد: ۱۳ شهروند در پی جاری شدن سیلاب مصدوم شدند رئیس سازمان حج: زمان ثبت‌نام عمره هنوز معلوم نیست | پیشاپیش عذرخواهی می‌کنیم! ۸ راهکار برای مقابله با سختی‌های زندگی دیوان عدالت هم شکایت بازنشستگان در مورد افزایش مستمری‌ها را رد کرد (۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳) بهترین رژیم غذایی برای آرتریت یا التهاب مفاصل کدام است؟ بهترین شیوه تربیتی برای مقابله با فحاشی کودکان پیامدهای استفاده از تلفن همراه در سلامت کودکان مستمری فروردین‌ماه مددجویان سازمان بهزیستی پرداخت می‌شود
سرخط خبرها

هشدار کارشناس سازمان غذاو دارو درباره خطر نوشابه‌های رژیمی

  • کد خبر: ۲۲۱۸۸۰
  • ۲۶ فروردين ۱۴۰۳ - ۲۱:۱۳
هشدار کارشناس سازمان غذاو دارو درباره خطر نوشابه‌های رژیمی
کارشناس اداره غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با اشاره به اینکه فاقد کالری بودن نوشابه‌های رژیمی را نباید جدی گرفت در خصوص شیرین‌کننده های مورد استفاده در محصولات غذایی بویژه نوشابه‌های بدون قند توضیحاتی داد.

به گزارش شهرآرانیوز، مهندس معصومه تکلو گفت: چند دهه است که برای مصرف نوشابه‌های گازدار رژیمی، تبلیغات گسترده‌ای جهت کاهش وزن انجام شده است و ادعا می‌شود بجای قند از شیرین‌کننده‌های طبیعی و یا مصنوعی استفاده شده است که فاقد کالری می‌باشند لذا موجب افزایش وزن نمی‌شوند. درصورتیکه همه شیرین‌کننده مانند آسپارتام دارای حد مجاز مصرف روزانه در حد میلی گرم در کیلوگرم وزن بدن می‌باشند که به آن ADI می‌گویند که مخفف انگلیسی "دریافتی قابل قبول روزانه" است.

وی ادامه داد: اگر چه شیرین‌کننده‌های مورد استفاده در محصولات غذایی بویژه نوشابه‌های بدون قند با آخرین استاندارد‌های ملی و بین المللی بررسی شده و با توجه به میزان توصیه شده در محصول مذکور، مصرف می‌شوند، اما باید در نظر داشت که مصرف بیش از آن در روز، احتمال ابتلا به انواع سرطان‌ها و ناباروری را در انسان، افزایش می‌دهد.



کارشناس اداره غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو خاطر نشان کرد: آسپارتام پس از تجزیه در بدن به دو اسید آمینه اسید آسپارتیک و دی فنیل آلانین و متانول تبدیل می‌شود که در بیماران ارثی فنیل کتونوری (PKU)، آنزیم فنیل آلانین هیدروکسیلاز، بدلیل جهش ژنی، غیر فعال می‌باشد، لذا قادر به تجزیه اسید آمینه دی فنیل آلانین در بدن نمی‌باشند و اسید آمینه مذکور در بدن تجمع یافته و منجر به آسیب مغزی و در نتیجه تاثیر بر عملکرد شناختی می‌شود.

تکلو در پایان با هشدار نسبت به اینکه ADI بر اساس بیماری‌های مزمن غیر سرطان، موتاژن بودن، ناباروری و در بعضی از موارد بر اساس سرطان‌زایی تعیین می‌شود؛ تأکید کرد: در برچسب نوشابه‌های گازدار بدون قند حاوی شیرین‌کننده مصنوعی آسپارتام، باید هشدار مربوط به عدم مصرف توسط بیماران فنیل کتونوری درج شود.

منبع: سازمان غذاودارو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->